Γεια σας lovelies! Η παρακάτω ανάρτηση είναι μακροσκελής, αλλά άκρως ενδιαφέρουσα, γι' αυτό πάρτε καφέ ή μάλλον ένα τσαγάκι από βότανα και διαβάστε με την ησυχία σας!
Παρόλο που η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, αισθανόμαστε όλο και περισσότερο την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στη μητέρα γη και να επιστρέψουμε σε φυσικά συστατικά και προϊόντα.
Τα χειροποίητα καλλυντικά γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλή στην μπλογκόσφαιρα και στο youtube και οι μάρκες που διαθέτουν τέτοια προϊόντα, ή οργανικά ή εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά, προτιμώνται ιδιαίτερα από τους bloggers και τους beauty editors. 
Κι εγώ λοιπόν προτιμώ τα φυσικά προϊόντα για διάφορους λόγους. Μπορεί η διατροφή μου να περιλαμβάνει περιστασιακά και junk food ή επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά στο πρόσωπο και το σώμα μου θέλω να χρησιμοποιώ προϊόντα που να μου κάνουν καλό, να τρέφουν το δέρμα μου και επίσης να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Προτιμώ προϊόντα που ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ στα ΖΩΑ! Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να βασανίζονται τα ζώα για τη δική μας ματαιοδοξία. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να δοκιμαστούν και εδώ η εξέλιξη της τεχνολογίας που ανέφερα παραπάνω, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. 
Επίσης επιλέγω φυσικά προϊόντα και επειδή μπορεί να μου ταιριάζει η φιλοσοφία της μάρκας, να μου αρέσει η συσκευασία των προϊόντων κλπ.

Έτσι, σήμερα θα σας μιλήσω για την Neal’s Yard Remedies. Είμαι σίγουρη πως όλες εσείς οι beauty junkies εκεί έξω θα γνωρίζετε τη συγκεκριμένη μάρκα. Αλλά για εκείνους/ες από εσάς που δεν την γνωρίζετε, θα ήθελα να αναφέρω κάποια σημαντικά στοιχεία.

Η επιχείρηση αυτή “γεννήθηκε” το 1981 και άνοιξαν το πρώτο κατάστημά τους στην περιοχή Covent Garden στο Λονδίνο. Η φιλοσοφία τους ενθαρρύνει έναν πιο φυσικό, ολιστικό τρόπο ζωής, όσον αφορά στην υγεία, την ομορφιά και την ευημερία. Προωθούν την οργανική καλλιέργεια και τη χρήση των πιστοποιημένων οργανικών συστατικών στα προϊόντα τους. Ακόμα και η συσκευασία των προϊόντων, εκτός από το να είναι πολύ ελκυστική, εξυπηρετεί έναν σημαντικό σκοπό: το μπλε χρώμα κρατά μακριά το φως, και άρα και τα προϊόντα αναλλοίωτα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Η Neal’s Yard Remedies είναι Cruelty Free, δηλαδή τα προϊόντα της δεν δοκιμάζονται σε ζώα, και επίσης δεν περιέχουν parabens, σιλικόνες, ορυκτέλαια, συνθετικά αρώματα και έναν μακρύ κατάλογο επιβλαβών συστατικών. 
Τέλος, τα προϊόντα της Neal’s Yard Remedies έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό «Soil Association» για το ότι έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση οργανικών συστατικών. Υπάρχουν μάρκες που υποστηρίζουν ότι έχουν οργανικά προϊόντα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι’ αυτό. Θα πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία ένα ποσοστό, που να δείχνει πόση επί τοις εκατό είναι η περιεκτικότητα τους σε οργανικά συστατικά. 

Επισκέφθηκα λοιπόν την Neal’s Yard Remedies στην Αθήνα για να δω τα προϊόντα από κοντά και να κάνω ένα anti-stress μασάζ προσώπου. Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος και εάν αγαπάτε τα καλλυντικά θα νιώσετε σαν παιδάκι σε παιχνιδάδικο! Η ιδιοκτήτρια Άννα Σακλαρίδου μου μίλησε για την εταιρεία, για τη φιλοσοφία πίσω από αυτήν και μου έδειξε τα προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά, έλαια αρωματοθεραπείας, κεριά, βιβλία, τσάι από βότανα και επίσης μια σειρά για τη μητέρα και το παιδί και μια για τον άντρα. Καλύπτουν κάθε τύπο δέρματος, κάθε ιδιαιτερότητα και ο στόχος τους είναι όχι μόνο η εξωτερική ομορφιά αλλά και η εσωτερική ευεξία.

Το anti-stress μασάζ που έκανα ήταν ακριβώς αυτό (παραλίγο να με πάρει ο ύπνος!). Οι μυρωδιές ήταν υπέροχες και με ταξίδεψαν σε κήπους και εξοχές και το δέρμα μου μετά ήταν απίστευτα απαλό, αναζωογονημένο και πολύ πολύ καθαρό. Η κυρία Λεοντίδου, η αρωματοθεραπεύτρια που μου έκανε το μασάζ, μου μίλησε για τα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποίησε στο πρόσωπό μου, εκ των οποίων έχω κολλήσει με ένα: το Wild Rose Beauty Elixir! Είναι εμπλουτισμένο με έλαιο καρπού αγριοτριανταφυλλιάς, μία από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές της βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην αναδόμηση, σύσφιγξη και λείανση της επιδερμίδας. Επίσης, περιέχει υαλουρονικό οξύ, ινδικό κύπειρο που προσδίδει λάμψη και αγνά αιθέρια έλαια λιβανίου και γερανιού για αντιγήρανση. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ έχω πεισθεί!!! Είναι λίγο τσουχτερή η τιμή του βέβαια, αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. 

Μου άρεσε γενικότερα η σειρά Wild Rose, καθώς και η αντιγηραντική σειρά με το Λιβάνι, αλλά και πολλά πολλά άλλα, όπως οι κρέμες σώματος, τα κεράκια, και η σειρά Create your own, όπου δημιουργείς τη δική σειρά περιποίησης προσθέτοντας τα αιθέρια έλαια που σου ταιριάζουν. Γίνονται μάλιστα κάποια σεμινάρια, στα οποία μπορεί κανείς να μάθει διάφορα γύρω από τα αιθέρια έλαια και πως να τα αναμιγνύει κλπ. Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 27/3 και αν θέλετε πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να μπείτε στο site της εταιρείας ΕΔΩ

Όπως είδατε στο London Haul βιντεάκι μου εδώ, είχα πάρει από το Λονδίνο ένα Toner της Neal’s Yard Remedies το οποίο έχω ξεκινήσει και χρησιμοποιώ και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Φρεσκάρει το δέρμα μου κρατώντας το ενυδατωμένο και απαλό. Το χρησιμοποιώ το πρωί, αφού πλύνω το πρόσωπό μου και πριν βάλω την ενυδατική μου.

Επίσης, η κυρία Σακλαρίδου μου έδωσε να δοκιμάσω ένα herbal tea με ιβίσκο και τριαντάφυλλο, το οποίο έχω ξεκινήσει και πίνω το απόγευμα αντί για καφέ. Δεν ξέρω ακόμα αν θα έχει κάποια θετική επίδραση στο δέρμα μου, αλλά σίγουρα νιώθω καλύτερα πίνοντας αυτό και όχι κάποιο αναψυκτικό ή κάτι με καφεΐνη. Προσθέστε όμως λίγο μέλι, καθώς είναι ολίγον ξινό! 











Εγώ με την Gabby, τη γλυκύτατη μασκότ της εταιρείας! Το βιβλίο που ξεφυλλίζω περιέχει πληροφορίες για όλα τα βότανα και τις ιδιότητές τους, καθώς και συνταγές για DIY καλλυντικά και τρόφιμα! 
Αν έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα προϊόντα της Neal’s Yard Remedies αφήστε μου ένα σχόλιο και φροντίστε να κάνετε μια επίσκεψη στον όμορφο χώρο της εταιρείας στο Χαλάνδρι, σίγουρα θα σκανδαλιστείτε και θα θελήσετε να τα πάρετε ΟΛΑ!

xxx